image
Главная » 2015 » Январь » 29

 Які сидерати можна сіяти ранньою весною? thumbnailУ наших грунтах низький природний запас поживних речовин. Щороку вони виносяться з урожаєм. Потрібне регулярне внесення органічних і мінеральних добрив для підтримки родючості грунту. Ті, хто перейшов на мінеральні добрива, помітили, що грунт став більш щільний, погано тримає вологу, запливає після дощів і поливу, на ньому утворюється кірка, грунт втратив гумус, а разом з ним свої агротехнічні та біологічні властивості.

З кожним роком стає все важче і дорожче купити машину гною. Але вихід є. Використовуйте сидерати — зелене добриво.

Сидерати — це рослини, які вирощують не для споживання в їжу, а виключно для підвищення родючості землі. Їх зелену масу закладают ... Читать дальше »

Просмотров: 1091 | Добавил: Admin | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

Когда грядки убраны, а незимостойкие растения перенесены на зиму в непромерзающее помещение, сад пустеет. Используйте это время с пользой – обогатите почву питательными веществами, чтобы и в следующем году получать богатые урожаи. Вспомним советы аграриев о том, что почва не должна оставаться неиспользованной и открытой. Длительно открытые участки почвы подвержены обеднению, интенсивному ухудшению ее состояния. Как наша Матушка Земля нуждается в защитных функциях атмосферы, так и почва в саду нуждается в защитном растительном покрове. И такой защитный покров обеспечат растения-сидераты. Идею улучшения структуры почвы и обогащения ее питательными веществами с помощью высевания специальных растений широко применяют в полеводстве. В последнее время посев зеленых удобрений становится все более популярным мет ... Читать дальше »

Просмотров: 815 | Добавил: Admin | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

Давно відомо, що рослина за рахунок фотосинтезу створює близько 95% сухої речовини. І от майже всю цю суху речовину людина з урожаєм вивозить з поля, позбавляючи землю органіки. Зарадити цьому може вирощування сидератів.

За даними Інституту сільського господарства Полісся УААН,  внесення 300 ц зелених добрив на 1 га за дією на агрохімічні властивості грунту дорівнює 25 — 30 т перегною. Наприклад, посіявши в першій декаді серпня олійну редьку з пелюшкою,  можна  на кінець вересня — початок жовтня  одержати урожай маси  340 ц з га,  при цьому вміст поживних речовин на гектар становить: азоту — 38, фосфору — 61, калію — 94 кг. 

Крім того, грунт під сидератами не так перегрівається, не пересихає,  в ньому активно діють мікроорганізми, дощові ... Читать дальше »

Просмотров: 469 | Добавил: Admin | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)