image
Главная » 2014 » Декабрь » 12


Якщо розглядати дачу, як базу для розвитку підсобного господарства, то ніяк не вийде обійти стороною питання самостійної заготівлі сіна. Адже покупні комбікорми стояти дуже недешево, що не кращим чином відбивається на собівартості кінцевої продукції, а відводити і без того невелику площу городу під посадки кормових культур теж не невиправдано. Так що питання заготівлі сіна сьогодні як ніколи актуальні. Ось тому ми з редакцією сайту і розглянемо питання заготівля сіна, трави на сіно сільськими працівниками, тобто вами, господарями дачі.
Однак, сіно це не просто маса зеленої трави скошеної абияк і коли доведеться. Існують певні правила його заготівлі, не дотримання яких веде до зниження якості сіна, а це означає, що ваші вихованці в зимовий період не дополучат так необхідних їм речовин. Головним чином, це протеїн, якого в 1 кг ... Читать дальше »

Просмотров: 634 | Добавил: ure | Дата: 12.12.2014 | Комментарии (0)

Сінокоси і пасовища бідніють з різних причин: виснажується грунт через тривале використання трав і виносу рослинами поживних речовин, ділянка заростає чагарником, з'являються на ньому купини, псує травостій і безсистемна пасіння худоби, порушення водно-повітряного режиму.

Природні сінокоси і пасовища можна поліпшити двома способами - корінним і поверхневим. Перший, при якому повністю замінюють природне травостій сіяним, застосовуючи оранку, дуже трудомісткий і краще підходить для великих площ. Поверхневе ж поліпшення може провести кожен на своїй ділянці.

Перш за все треба постаратися збільшити корисну площу луки: розчистити ... Читать дальше »

Просмотров: 505 | Добавил: ure | Дата: 12.12.2014 | Комментарии (0)

Органическое зелёное удобрение.

Каждый, кто имеет хоть небольшой надел земли и занимается выращиванием на нём любых сельскохозяйственных культур, знает, что с годами земля теряет свою плодородность в следствие чего урожаи  с каждым годом уменьшаются. Тем более, когда на одном и том же участке, год из года выращивается одна и та же культура. Севооборот может  улучшить качество почвы, поскольку в процессе произрастания растения почва отдаёт одни вещества, необходимые для роста и развития культуры, и накапливает другие, которые менее важны для данного вида растений. Но улучшение от севооборота овощей никогда не сможет заменить органическое зелёное удобрение.

Большинство хозяев, ... Читать дальше »

Просмотров: 699 | Добавил: ure | Дата: 12.12.2014 | Комментарии (0)