image
Главная » 2014 » Ноябрь » 27

Якщо ставитися до землі філософськи, з любов'ю справжнього фермера, то посіяні сидерати під зиму цілком можна назвати вдячністю людини за зібране з полів і городів багатство. Грунт, віддаючи нам потроху свою родючість і не отримуючи нічого за це взамін, потроху виснажується, даючи все більш убогі врожаї. Землю не відновити навіть найсучаснішими препаратами і добривами. Сама природа підказує вірне рішення: добриво має бути тільки природним! Про те, що природа взимку завмирає, можуть говорити лише поети да письменники. Скажіть про це людині, яка знає і любить землю. Той посміхнеться: «Вона в цей час сил набирається!»

Чому ж краще сіяти сидерати під зиму? Ті, хто вважав за краще природне землеробство, відмовившись від глибоких обробітків грунту, знають: вантаж цієї роботи з легкістю виконують рослини. ... Читать дальше »

Просмотров: 1113 | Добавил: ure | Дата: 27.11.2014 | Комментарии (0)

органічне зелене добривоКожен, хто має хоч невеликий наділ землі і займається вирощуванням на ньому будь-яких сільськогосподарських культур, знає, що з роками земля втрачає свою родючість в наслідок чого врожаї з кожним роком зменшуються. Тим більше, коли на одній і тій же ділянці, рік з року вирощується одна і та ж культура. Сівозміна може поліпшити якість грунту, оскільки в процесі зростання рослини грунт віддає одні речовини, необхідні для росту і розвитку культури, і накопичує інші, які менш важливі для даного виду рослин. Але поліпшення від сівозміни овочів ніколи не зможе замінити органічне зелене добриво.
Більшість господарів, обробляючи  свою землю мало що знають про органічне зелене добриво. Дехто удобрює свої наділи по старинці - гноєм. У кращому випадку це - компост. Інші ж рясно посипають і поливають свою землю всілякими ... Читать дальше »

Просмотров: 1034 | Добавил: ure | Дата: 27.11.2014 | Комментарии (0)