image
Главная » 2014 » Декабрь » 4 » Види газонних трав
11:05
Види газонних трав

Мятлик луговий - часто зустрічається в природних умовах зростання на грунтах багатих мінералами і гумусом, як в північній, так і в південній півкулях. Виведено вузьколисті сорти з відмінними газонними якостями. Мятлик луговий - це життєздатна трава з сильними підземними пагонами і прямостоячими облиственими пагонами. Рости починає ранньою весною. Відростає у вигляді облиствянілої маси, підходящої для скошування і чистого зрізу. Мятлик луговий добре переносить витоптування. Завдяки підземним паросткам може відновлюватися після значних ушкоджень. Добре переносить спеку, що робить його підходящим партнером у травосумішах з вівсяницею очеретяною.
Мятлик однорічний повзучий - це багаторічний підвид мятлика однорічного, який також формує столони. Дуже агресивний - може витіснити Мятлика однорічного. Швидко розвивається. Вертикальний росте, що необхідно для ділянки, призначеної для гри в гольф.
Райграс однорічний — характеризується найшвидшою схожістю з усіх злакових трав. Займає домінуючі позиції серед кормових злакових трав у Європі. Використовується для підсіву в екстремальних погодних умовах - для найшвидшого відновлення спортивних і декоративних газонів у ранньовесняний період - коли звичайні види трав не можуть оперативно прорости. Температура проростання нижча, ніж у Райграса пасовищного - здатний проростати при температурі грунту 3-5 градусів.
Тимофіївка дрібнолисткова - вирощується в холодних, вологих регіонах. Витривалість таких умов у Тимофіївки дрібнолисткової набагато вища, ніж у інших трав. Це особливо важливо там, де відбувається затоплення поверхні газонів у зимовий період.
Мятлик звичайний - використовується у сумішах для затемнених ділянок з високою вологістю. Мятлик звичайний також підходить для пересіву трави на полях для гри в гольф в спекотний період. У даному випадку вибір трави має велике значення.
Райграс пасовищний - це одна з найбільш швидковкорінювальних газонних трав. Віддає перевагу м'ягкому клімату, проте може переносити температуру повітря до -16° С -18° С без снігового покриву. При наявності снігового покриву райграс пасовищний переносить ще більш низькі температури. У регіонах з помірним кліматом райграс пасовищний проявляється як багаторічна трава з високою життєздатністю. Може вирощуватися на всіх типах грунтів за винятком дуже вологих. Райграс пасовищний буває раннім, середнім або пізнім. Пізні сорти утворюють менше стебел в середині літа. Це дає можливість при менших затратах праці отримати гарний газон. Характерною рисою райграса пасовищного є дуже висока стійкість до зношування завдяки швидкому відростанню пагонів і листя, що робить його важливим складовим спортивних газонних сумішей.
Вівсяниця червона - виростає на багатьох природних галявинах з усіма типами грунтів та різними умовами вологості. Вівсяниця червона в перший рік посіву зростає повільно. Має дуже тонке і вузьке листя та велику густоту пагонів. Добре росте в різних умовах, витривала до росту на бідних грунтах та посухи. Характеризується морозо-і посухостійкістю. Може переносити наявність води на поверхні газону в зимовий період. Виносить затінення краще інших трав.
Вівсяниця овеча - це один з видів трав, найменш вимогливих до умов росту. Сходить на всіх типах грунтів, характеризується стійкістю до морозу та спеки. Цей сорт є відмінним в сумішах для газонів з невеликою інтенсивністю зношування: для узбіч доріг, насипів, дюн і т.д. Також відіграє важливу роль у домашніх газонах. Має щільну густоту стояння. Добре переносить затінення - на тому ж рівні, що й вівсяниця червона.
Мітлиця тонка - широко використовується на гольф-полях в сумішах з вівсяницею червоною. Не вимагає великих витрат. Добре переносить низьке скошування та має високу щільність пагонів. Легко адаптується до змін умов вирощування.
Вівсяниця очеретяна є однією з найбільш посухо- і жаростійких трав з високою витривалістю до витоптування. Завдяки великій і глибокопроникаючій кореневій системі може постачати себе вологою в той час, коли інші трави зупиняються в рості. Це означає, що вівсяниця очеретяна залишається зеленою в сухі літні періоди і переносить високі температури. Структура листя вівсяниці очеретяної досить груба в порівнянні з іншими газонними травами. Листя вівсяниці очеретяної зазвичай темно-зеленого кольору. Зимостійкість залежить від сорту. Вівсяниця очеретяна вкорінюється досить швидко, проте повільніше, ніж райграс англійський. Стійкість до захворювань в цілому висока.

Источник http://riva.net.ua

Просмотров: 536 | Добавил: Admin | Теги: Види газонних трав | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar