image
Главная » 2014 » Декабрь » 11 » Сіємо газонну траву
23:52
Сіємо газонну траву
Сіємо газонну траву.

Незалежно від способу посіву, його проводять в два прийоми. Підготовлене насіння ділять на дві частини і кожну висівають окремо: першу в одному, другу в іншому, зазвичай перпендикулярному напрямку. По закінченні висіву насіння закладаються граблями на глибину 1-2 см, після чого ущільнюється верхній шар ґрунту. Насіння висіваються вручну або сівалкою. Увечері проводиться полив ділянки дощуванням, щоб не допустити вимивання насіння з ґрунту. Не можна допускати утворення калюж і тривалого застою води. До появи масових сходів необхідно регулярно поливати газон, не допускаючи його пересихання.

Строки посіву насіння залежать від комплексних чинників тісно пов'язаних між собою: ґрунтових умов, якості насіння, місця розташування газону.

Газонні трави зазвичай висіваються в кінці квітня - початку травня, при літньому посіві - у серпні або вересні, з таким розрахунком, щоб молоді сходи могли досить зміцніти і відрости на висоту 10 см до настання морозів.

Пізній осінній посів проводиться перед настанням морозів з таким розрахунком, щоб сходи з'явилися лише навесні майбутнього року. Однак це часто призводить до загибелі частини насіння і розрідженості газону. Можна також сіяти траву протягом усього літа, з умовою регулярного поливу в суху погоду і захисту посівів від птахів і вітру. На бідних ґрунтах разом з насінням рекомендується розкидати стартове комплексне добриво з розрахунку 15-25 г на 1 кв.м. газону.

Для посіву на 1 кв.м. необхідно 40-80 г, або 4-8 кг га 1 сотку. Можна купувати насіння про запас, для підсіву та ремонту газону, так як при зберіганні їх схожість знижується незначно. Сходи, залежно від видів використовуваних трав і погодних умов, з'являються на 9-21 день. Надалі буде потрібно своєчасний і правильний догляд за новоствореним газоном.

http://petrukiv.te.ua/

Просмотров: 664 | Добавил: ure | Теги: сіємо газонну траву | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar