image
Главная » 2014 » Декабрь » 3 » Особливості обробітку пелюшки
12:14
Особливості обробітку пелюшки

 У зайнятому пару пелюшку, як правило, сіють після зернових культур. Під неї вносять гній (30-40 т / га) і Р60К60.

Обробка грунту така ж, як під вику посівну в зайнятому пару. Обробляють її спільно з вівсом.

Норми висіву насіння на зелений корм і сіно - 220 кг (1,4 млн / га) пелюшки + 70 кг вівса на 1 га; на насіння - 160 кг (1 млн / га) + 60 кг вівса.

Насіннєві ділянки закладають в ранні терміни. На зелений корм її висівають у 2-3 строки через 15-20 днів. На корм її можна висівати також у суміші з соняшником (150 кг / га пелюшки + 20-25 кг / га соняшнику) та з райграс однорічним (20 кг / га), а на насіння - в суміші з гірчицею білою (5-7 кг / га).

Глибина посіву насіння 3-4 см. На зелений корм починають прибирати в розпалі цвітіння пелюшки, а на сіно - на початку плодоутворення.

При вирощуванні на насіння проводять боротьбу з шкідниками та хворобами так само, як в посівах гороху посівного.

Основні шкідники: горохова зернівка, сірий буряковий довгоносик, гусениці люцернової совки і лугового метелика, горохова попелиця та інші. Поряд з хімічними заходами захисту велику увагу необхідно приділяти агротехнічним (сівозміна і правильна обробка грунту, внесення добрив, боротьба з бур'янами, застосування стійких сортів).

Основні хвороби: аскохітоз, біла гниль, фузаріоз, пероноспороз, іржа, борошниста роса. Для боротьби з ними (особливо на насіннєвих ділянках) проводять протруювання насіння та впровадження стійких сортів, під час вегетації обприскування дозволеними препаратами, використання стійких сортів, дотримання агротехніки.

Збирання насіння польового гороху проводять так само, як і посівного, при дозріванні 75-80% бобів, зазвичай роздільним способом, іноді прямим комбайнуванням. Запізнення із збиранням веде до великих втрат.

Источник http://www.webfermerstvo.org.ua

Просмотров: 482 | Добавил: Admin | Теги: обробітку, Особливості, пелюшки | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar