image
Главная » 2014 » Декабрь » 8 » Основні правила догляду за газоном
23:56
Основні правила догляду за газоном

Перше скошування слід розпочинати, коли сходи досягли 10-12 см. При цьому скосити слід лише 1 см. Під час наступних стрижок висоту трави залишають до 3-5 см. Якщо у Вас невелика ділянка, густо засаджена деревами, чагарниками, грядками, і Ви хочете, щоб землю вкривав суцільний трав'яний килим, то для догляду за ним можна використовувати тример. Тример представляє собою диск з довгою ручкою і невеликим моторчиком, що обертає нейлонову волосінь. Якщо ж газон займає велику площу і потрібно, щоб він бездоганно виглядав або треба створити повноцінний спортивний майданчик, на якому поверхня має бути ідеально рівною - краще для скошування використовувати газонокосарку. Напрямок стрижки потрібно періодично змінювати, щоб не з'явилися ребристі смуги. Стрижку необхідно проводити один раз на 7-14 днів. В суху спекотну погоду не бажано підстригати газон, тому що у цей період трава росте повільніше та схильна до хвороб. Останню стрижку на території північної України проводять у першій-другій декаді жовтня, південної – у третій декаді жовтня.

  Також потрібно не забувати про підживлення трави. Систематично використовуйте спеціальні добрива: для боротьби з грибковими хворобами, для стимулювання росту, для відновлення, для зміцнення кореневої системи, від пожовтіння.
Надзвичайно важливою є процедура поливу газону. Полив газону починають з квітня та продовжують до настання ранньої осені - один раз на тиждень, з підвищенням температури навесні - через день, а у спекотну погоду – щодня. Норма витрат води - 5-10 л/м2.
Для поліпшення повітряного режиму газону та кращому проникненню до коріння поживних речовин і води необхідно проводити аерацію. Аерація — це проколювання дернини в певних місцях з метою зменшення ущільнення грунту, в результаті чого газон оздоровлюється. Аерацію проводять спеціальними установками — аераторами, вилами чи з допомогою спеціального взуття з шипами. Після завершення аерації бажано роздрібнити вийняті частинки за допомогою грабель.

http://riva.net.ua/

Просмотров: 523 | Добавил: ure | Теги: догляд за газоном | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar