image
Главная » 2014 » Декабрь » 11 » Як створити новий газон
23:51
Як створити новий газон

газон вид

При створенні нового газону люди задаються питанням, що краще, вигідніше та надійніше — укласти нову дернину, чи посіяти газонну траву і поступове формування газону. Використання дерну для формування нового газону має свою перевагу – дає змогу швидко створити хороший, новий газон на вашій ділянці, але це надзвичайно дорого. Тому господарі найчастіше йдуть шляхом більш дешевим — створюють новий газон шляхом посіву травосуміші. При цьому шляху створення нового газону садівник отримує ряд переваг, головне це дешевизна, друге господар сам може вибрати які саме види трав будуть рости у нього в саду або на ділянці. Зараз ринок пропонує широкий вибір травосумішей для газонів, які дозволяють створити газони в будь-яких кліматичних умовах і на будь-яких типах грунтів.

Як підготувати ділянку під посів газонної трави?

Перший захід, який необхідно провести — це видалити стару дернину на ділянці який призначений для нового газону. Існує кілька способів видалення старої дернини – механічне видалення дернини за допомогою лопати з плоским лезом або хімічне видалення рослин за допомогою гербіцидів.

Після «зачистки» ділянки під новий газон від старої дернини, бур’янів і т.д. необхідно провести вивчення грунтових умов. Справа в тому, що майже всі види газонних трав потребують нейтральну реакцію (або слабокислу) грунтового розчину. Кислотність грунту (рН) повинна знаходитись в межах 6,0 — 7,5. Важливо забезпечити такі характеристики грунтового субстрату для вирощування газонної трави.

Наступним етапом підготовки грунту під газон є глибоке розпушування (фрезерування) грунту. Цей етап бажано поєднати з внесенням органічних і мінеральних добрив. Завдяки добривам газонна трава добре росте і швидко формує здоровий газон. Газонні трави добре реагують на внесення компосту, який можна приготувати в домашніх умовах.

Після виконання основного обробітку грунту з одночасним внесенням добрив, необхідно провести розрівнювання ділянки граблями. При розрівнюванні видаляють все сміття, коріння, камені та інше. При розрівнюванні і розпушуванні ділянки граблями виконують і планування. При плануванні ділянки під газон необхідно так організувати поверхню під поверхневий стік так, щоб уникнути застою води (від опадів та при поливі).

Виконавши розпушування і планування ділянки приступають до коткування ділянки. При прикочуванні ділянки також важливо пам’ятати про правильну організацію поверхневого стоку з поверхні майбутнього газону.

Для прикочування використовують спеціальні катки, які заповнюють водою або піском. Багато садівників використовують підручні засоби — труби, бочки, бідони та ін. Ущільнюють навіть дошками. На відео, представленому нижче, дуже добре показано як треба ущільнювати грунт під газон. Відео про створення нового газону підготовлено професіоналами.

Після прикочування грунту проводять посів насіння трав’янистих рослин. Для рівномірного засіву ділянки насінням, деякі садівники рекомендують проводити посів поетапно. Наприклад в чотири етапи. Перший раз береться ¼ частина необхідного насіння і засіваєте ним всю ділянку. Потім повторюєте ще кілька разів, до повного використання необхідної норми посіву травосуміші. Таким чином ви досягнете кращого, рівномірного розподілення насіння при засіві ділянки травосумішшю і запобігти на ділянках місця з пересівом, які часто трапляються у початківців.

Після посіву газонної трави

Закінчивши посів травосуміші необхідно виконати повторне прикочування, після якого проводять полив дощуванням. Важливо, щоб вода при поливі розпорошуватися на дрібні бризки і не призводила до вимивання насіння й рівномірно зволожує поверхню грунту. Грунт треба постійно поливати. На початкових етапах полив проводять по кілька разів на день (в залежності від погоди).

http://agroazbuka.com/

Просмотров: 734 | Добавил: ure | Теги: створити газон | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar