image
Главная » 2015 » Февраль » 11 » Ячмінь допоможе всім
18:17
Ячмінь допоможе всім

ЯЧМІННЕ зерно активно використовується у харчовій промисловості: з нього варять пиво, готують ячну та перлову крупи, дієтичні напої як замінники кави, мюслі, печуть хлібобулочні вироби. Дієтологи ж просто в захопленні від цього злаку і радять у раціон кожній людині включати харчові продукти з ячменем.

Почнемо з того, що ячмінь містить мало калорій порівняно з іншими злаками, багато клітковини, вітамінів та поживних речовин. Таким чином, це — ідеальний харч для тих, хто бажає схуднути. Крім низької калорійності, ефект досягається завдяки наявності кількох амінокислот, принципово важливих для обміну речовин.

Також ячмінь змінює рівень цукру в крові, допомагаючи уникнути його різких «припливів» та «відпливів», пов’язаних із процесом накопичення запасів жиру.

Цей продукт стабілізує артеріальний тиск у гіпертоніків, його часто включають у дієти для таких хворих.

Ячмінь містить чимало міді, а відтак показаний при артриті: зменшує прояв симптомів, мідь «обеззброює» вільні радикали, підтримуючи цим регенерацію клітин.

Нарешті, цей злак допомагає запобігти розвиткові остеопорозу завдяки тій же міді, а також умісту марганцю, фосфору, вітаміну С, корисних для кісток. У вичавці з ячменю дуже багато кальцію, тож люди, котрі бажають мати здорові зуби, повинні його вживати.

Для досягнення найбільшого лікувального ефекту деякі дієтологи радять їсти сире зерно, попередньо потовчене і розбухле у воді, або ж пророщене, разом із молоденькими паростками.

Регулярно і спокійно

НЕРЕГУЛЯРНИЙ, неспокійний, переривчастий сон може спровокувати розвиток шизофренії. Про це заявили вчені з університету в Брістолі (Велика Британія). Неврологи вивчили наслідки нерегулярного сну для мозку, фіксуючи електричну активність його під час спання. З’ясувалося, що порушення сну спричиняє десинхронізацію активності. Насамперед порушується потік інформації між гіпокампом, який бере участь у формуванні пам’яті, і лобною корою, відповідальною за прийняття рішень.

У багатьох випадках позбавлення нормального сну погіршує концентрацію і підвищує рівень стресу. Тривале ж безсоння загрожує галюцинаціями, втратою пам’яті, дезорієнтацією в часі й просторі, неадекватним сприйняттям дійсності. Усе це — симптоми шизофренії. Автори дослідження вважають, що порушення сну може бути причиною, а не тільки наслідком цієї недуги.

Як його підняти

ЗАЗВИЧАЙ людей цікавить, як знизити підвищений артеріальний тиск. Але часом потрібно навпаки — трохи підняти АТ, бо й гіпотонія — недуга небезпечна, не ліпша від гіпертонії. До речі: нині саме період, коли гіпотонікам слід бути особливо обережними, бо літня спека часто викликає різке падіння АТ, а відтак з’являються млость, запаморочення, аритмія, задишка. Певна річ, нині є ліки для такого стану, але їх можна застосовувати лише за призначенням лікаря. Такі препарати застосовуються, як правило, тоді, коли АТ падає до рівня, загрозливого для життя. У домашніх умовах можна вдатися до біостимуляторів: настоянки женьшеню, елеутерококу, лимоннику, прийняти таблетку пантокрину. Але не зловживати! І після такого тимчасового заходу все одно — до лікаря. Тільки спеціаліст здатний допомогти уникнути серйозних проблем із серцем та судинами, які потребують особливої терапії. І взагалі: людям, котрі погано переносять спеку, влітку ліпше здебільшого перебувати у прохолодному місці, в затінку.

А ось — народні методи для підняття тиску, шкоди від яких не буде.

Випити склянку свіжозавареного зеленого чаю (можна й чашечку міцної чорної кави, якщо ви нормально переносите цей напій).

Зробити масаж плечового пояса і розтерти кісточками кулаків між лопатками.

Розсмоктати на язиці дрібочку солі, не запиваючи водою.

Заварити чверть чайної ложки кориці у порошку в склянці окропу, настояти, дати охолонути, тоді додати дві ложечки меду. Увага: цей напій піднімає АТ досить сильно!

А якщо підняти його треба всього на кілька поділок, то ліпше з’їсти скибочку хліба, намазану медом і посипану корицею.

Чудодійний банан

ЦІЛЮЩІ властивості бананів відомі з давніх-давен. А нещодавно сінгапурський професор медицини Сін Чу Дайлі виявив ще одну чудодійну здатність цих тропічних плодів.

З’ясувалося: регулярне споживання бананів дає змогу досягти тривалішої ерекції, а також поліпшує якість чоловічої сперми і підвищує ступінь фертильності, тобто спроможності відтворювати потомство.

Важливо зазначити, що вживати банани з цією метою треба за певною схемою. Зокрема, молоді люди мають з’їдати по одному плоду що три дні.

Благотворну дію бананів, на думку шановного метра, можна пояснити високим умістом магнію, який сприяє не тільки підвищенню потенції, але й збільшенню кількості сперматозоїдів.

Але, на жаль, є застереження: банани категорично протипоказані людям із надмірною масою тіла та хворим на цукровий діабет.

А ще позитивно діють на чоловічу статеву функцію морепродукти (устриці, мідії, морська капуста — ламінарія) та горішки кеш’ю.

Ой, мене вкусило!

ЯКЩО вас укусила комаха (оса, бджола, ґедзь), позбутись набряку і зняти біль можна дуже просто.

Прикладайте свіже листя петрушки до ураженого місця — це знеболювальний засіб.

Можна прикласти до місця укусу тампон, змочений у часниковому соку, — часник швидко вгамує біль і зменшить набряк (обережно, може викликати опік шкіри!).

Змочіть ватку в нашатирному спирті й прикладіть до хворого місця. Це допоможе запобігти нагноєнню ранки.

...А миші здуріли

ТАК ЗВАНИЙ фастфуд («швидка їжа») спричиняє серйозне погіршення пам’яті та розумових здібностей.

Такий висновок зробили вчені з Австралії. За їхніми даними, їжа, багата на жири та вуглеводи, справляє дуже негативний вплив на мозкову діяльність.

Науковці провели дослідження з лабораторними мишами. Протягом тижня гризунам давали корм, що складався практично повністю з вуглеводів та жирів. Потім просканували їхній мозок і виявили: у мишей сталося запалення тієї його частини, котра відповідає за просторову пам’ять і формування емоці.

Источник http://www.silskivisti.kiev.ua

Просмотров: 532 | Добавил: Admin | Теги: Ячмінь допоможе всім | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar