image
Главная » 2014 » Декабрь » 19 » Цей заморський дайкон
17:19
Цей заморський дайкон

 Тим, хто не любить гіркої та гострої редьки чи з якихось причин не може її споживати, радимо звернути увагу на дайкон. Рослина невибаглива, великі агротехнічні знання городникові не потрібні. Лише одна обов’язкова вимога — перед висіванням насіння ґрунт має бути глибоко розпушений. Для дайкону підходять будь-які ділянки, навіть важкі глинисті. Найкращі — з нейтральною реакцією, удобрені компостом або перегноєм. Якщо ви висієте дайкон напровесні, коли довгий світловий день поєднується з ще невисокими температурами повітря, він може пострілкуватись і зацвісти, тому найкращий час для посіву — липень.

Насінини кидають по дві-три у лунки завглибшки 2-3 см із відстанню між рядами 60-70, а між рослинами — 20-25 см. Сходи з’являються через тиждень. Після появи другого справжнього листка рослини проріджують, видаляючи слабші. Догляд за японською редькою традиційний. Через 40-70 днів, залежно від скоростиглості сорту, отримаєте урожай.

Японську редьку вживають у салатах, а ще варять і навіть засолюють. До того ж у неї їстівне листя. Дайкон добре зберігається протягом двох-трьох місяців у погребі чи холодильнику.

Ця рослина має чимало корисних властивостей, її використовують і з лікувальною метою: для очищення нирок, печінки. Має здатність розчиняти камені. Крім того, вживання її в їжу сприяє нормалізації травлення, поповнює організм солями калію, кальцію, пектиновими речовинами.

Источник http://www.silskivisti.kiev.ua

Просмотров: 608 | Добавил: Admin | Теги: Цей заморський дайкон | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar