image
Главная » Архив материалов

Які вибрати сидерати під картоплю? thumbnailНайкращі сидерати під картоплю - бобові

Відмінний урожай — мрія кожного городника. Однак справжній господар в боротьбі за урожай вибирає далеко не всі засоби. Більшість дачників, піклуючись про врожай, все-таки намагаються використовувати якомога менше хімічних добрив. Вирощені на власній ділянці овочі повинні бути не тільки великими та гарними, але в першу чергу безпечними і корисними.

Чим більшу цінність має овоч в очах городника, тим більше турботи про його врожайність. Особливо важливий урожай картоплі — овоча, вирощування якого є вельми трудомістким ... Читать дальше »

Просмотров: 929 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

Кормопроизводство как область сельского хозяйства призвано обеспечивать животноводство достаточным количеством высокобелковых кормов в весенне-летне-осенний период. Нынче дефицит кормового белка в хозяйствах Украины составляет 15-30%. Для улучшения кормопроизводства в первую очередь надо создать стабильную кормовую базу за счет повышения эффективности использования кормовых площадей и организации научно обоснованного конвейера бесперебойного снабжения высококачественных, отвечающих зоотехническим нормам зеленых и сочных кормов для потребностей животноводства

Автор:
Юрий Носенко

При составлении зеленого конвейера необходимо учитывать специализацию каждого хозяйства, планы производства и продажи продук ... Читать дальше »

Просмотров: 654 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

Як правильно застосовувати сидерати? Яку культуру вибрати для посіву на сидерати? thumbnailЯкщо хочуть отримати рослинну масу для згодовування тваринам, то сіють сидерати, як пожнивні культури.
Якщо мета — отримати зелене добриво, то сидерати висівають як озимі проміжні культури. Але в кожному разі жорстких обмежень немає і можна поєднувати різні варіанти.

Головне пам’ятати кілька важливих моментів.

1. Застосовуючи сидерацію треба не забувати про чергування культур. Не рекомендується сіяти з року в рік одні й ті ж сидерати і крім того не можна висівати сидерати які належать одному сімейству з попередньою культурою.

... Читать дальше »
Просмотров: 622 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

 

Цього року аграріям слід звернути увагу на захист від совки, лучного метелика, дротяника, хлібного жука та хлібної жужелиці

Від редакції

Вашій увазі представлений прогноз розвитку шкідників на 2014 р. на основі даних осінніх розкопок 2013 р. Візуалізовані в «Карті шкідників» табличні дані дозволяють швидко оцінити поширеність популяцій 12 найбільш небезпечних видів шкідників у кожній області України, супровідна ж публікація від Департаменту фітосанітарної безпеки – провести глибший аналіз.

Перші висновки невтішні. Спираючись на порівняння з аналогічними даними 2012 р., кількість переважної більшості шкідників демонструє ріст. Якщо ж прийняти до уваги м’яку зиму, у цьому році аграрії мають бути готові до сп ... Читать дальше »

Просмотров: 693 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

 Кормовою базою бджільництва даної місцевості називають угруповання рослин, що ростуть навколо пасіки і з яких бджоли збирають нектар та пилок. Ці угруповання можуть бути природними (медоноси лісів, лук, заплав, лісових прогалин) і штучними (фруктові та ягідні насадження, баштани тощо).

Одні рослини (люцерна, липа) дають бджолам переважно нектар і їх називають нектароносами (медоносами), інші (вільха, ліщина) забезпечують тільки пилком і їх називають пилконосами.

Всі медоносні й пилконосні рослини поділяють на чотири групи:

нектароносно-пилконосні, з яких бджоли беруть в основному нектар і меншою мірою пилок (малина, акація біла);

рослини, з яких бджоли однаково беруть нектар і пилок (яблуня, клен, еспарцет, гречка, соняшник, конюшина тощо);

пилконосно-нектароносні рослини, з яких бджоли беруть головним ч ... Читать дальше »

Просмотров: 3817 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

Сложные осенне-зимние условия – главный фактор снижения урожайности озимой пшеницы. Условия перезимовки определяют территорию районирования и степень промышленной пригодности сортов. Даже холодоустойчивые формы могут в суровые зимы сильно поредеть или погибнуть.

Авторы:
Н. Глухова,
М. Ельников,
Н. Рябчун,
кандидаты с.-х. наук, Институт растениеводства им. В. Я. Юрьева, Мироновский институт

Современная селекция озимой пшеницы

Сложные осенне-зимние условия – главный фактор снижения урожайности озимой пшеницы. Условия перезимовки определяют территорию районирования и степень промышленной пригодности сортов. Даже холодоустойчивые формы могут в суровые з ... Читать дальше »

Просмотров: 1811 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

 Озимий ріпак - найбільш поширена олійна культура з родини капустяних. Насіння містить 38-50% олії, 16-29%о білка, 6-7% клітковини, 24-26% безазотистих екстрактивних речовин. Олія - основна ціль вирощування ріпаку. Ріпакову олію використовують як продукт харчування і для різних галузей промисловості.
З кожним роком у світі зростає використання ріпакової олії на харчові потреби. Основна частина олії з середини 80-х років використовується для харчової промисловості, тоді як до 1974 року вона йшла переважно на технічні цілі. Вона споживається у натуральному вигляді до салатів і в кулінарії, є найкращою сировиною для виробництва бутербродного масла, маргаринів, майонезів, приправ, кондитерських жирів. Олія з ріпаку надзвичайно корисна для здоров'я. Вона зменшує вміст холестерину в крові людини і цим запобі ... Читать дальше »
Просмотров: 751 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

56-1В структуре посевных площадей Украины ячмень уступает только озимой пшенице. Наша страна входит в число крупнейших производителей ячменя с долей валовых сборов в мировом производстве 6,9%, впереди лишь Россия, Германия, Канада и Франция.
При проведении сравнительного анализа уровня и динамики урожайности ячменя в Украине и других мировых производителей ячменя приходится констатировать, что в среднем за 1992-2008 гг. урожайность ячменя в Украине составила 2,24 т/ га, что ниже средней урожайности в мире (2,42 т/га).(Опубликовано в №2.2010г.)

Урожайность ячменя в Украине была ниже мировой в этом периоде в течение 10 лет, в 5 годах – выше, 2 года была почти на одном уровне. Меньшую урожайность среди основных производителей ячменя имели только Россия – 1,74 т/га и Австралия – 1,75 т/га. Для сравн ... Читать дальше »

Просмотров: 610 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

 Кормова база бджільництва, що склалася в республіці, характеризується дуже нерівномірним розподілом медозбору по території і періодах сезону. Це змушує здійснювати заходи щодо поліпшення її й шукати шляхи раціонального використання.

Додатковим резервом поліпшення кормової бази є змішані посіви сільськогосподарських культур з медоносними рослинами. Особливо перспективними є посіви вики, вико-вівса, люпину та гороху з фацелією або гірчицею, буркуну або фацелії з кукурудзою чи соняшником. Для цього до норми висіву основних культур додають 2—3 кг насіння фацелії, 2—4 гірчиці чи 2—3 кг буркуну. Сумісні посіви досить вигідні тим, що не потребують великих затрат і для нектароносних культур не доводиться виділяти в полях сівозмін окремих площ.

Велике значення для покращання кормової бази бджільництва мають пожнивні та ... Читать дальше »

Просмотров: 1366 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

Отношения начальника и подчиненного часто сопровождаются конфликтом интересов. Возможны самые разнообразные формы разногласий. Однако разрешение спора, как правило, одно – увольнение. Причем поводом для такого исхода событий может стать любая нелепость. Итак, за что же увольняют?

Автор:
П. Антонюк

За бублик

Cотрудница стала жертвой бублика. С 1 августа она приступила к своей работе в фирме по поиску директоров и вице-президентов. Начальница пригласила ее обсудить дневные планы за чашечкой кофе с бубликами. А в конце дня ей сообщили о ее сокращении. Причина – съеденный бублик. Героиня до сих пор не может в это поверить: «Они подумали, что я ела его слишком медленно. И ... Читать дальше »

Просмотров: 467 | Добавил: Admin | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 28 29 »