image
Главная » 2015 » Февраль » 5 » Посів конюшини
15:05
Посів конюшини

Посів конюшини по культурах озимого типу розвитку проводиться ранньою весною, до початку сходу снігу з полів і після. Якщо посів конюшини проводиться ранньою весною, то насіння розсіюються (навхрест вручну), в ранковий час, коли ще стоять заморозки, тобто ноги сіючого НЕ грузнуть у болоті. Не потрібно проводити особливої процедури загортання насіння, так як вони самі втягуються в грунт, коли настає період танення снігу.

Посів конюшини по яри. Може проводиться в той самий час, коли відбувається посів покривного рослини або трохи пізніше. Виробляється сама дрібна закладення насіння (1 см) волокушами або дерев'яними боронами. Можна пускати рубчасті котки на легких грунтах. Ранні посіви конюшини в районах з посушливим кліматом дають більш надійні результати.

Без покривного рослини посів конюшини можливий у господарствах, які мають родючі грунти, до того ж чисті від бур'янів. Кількість насіння, які необхідні для посіву по яри або по озимині, залежить від багатьох факторів: клімату, схожості насіння, культурного стану грунту, її роду, способу сівби, часу посіву, цілі обробітку і так далі. При обробітку на насіння на висококультурних грунтах насіння висівають трохи рідше, а при насінні з малою господарської придатності або при культурі на сіно сіють погуще. На 1 га, в середньому береться при розкидному посіві - 13-17 кг і при рядовому - 10 кг. Ці норми зменшуються в суміші з іншими травами - до 0,5-0,75 кг.

Справжнє використання конюшини починається тільки з другого року, тоді можна провести два повних укосу сіна і отримати отаву для худоби.

Источник http://www.agro.webfermer.org.ua

Просмотров: 881 | Добавил: Admin | Теги: Посів конюшини | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar