image
Главная » 2015 » Февраль » 20 » Основні турботи дачника в березні
23:52
Основні турботи дачника в березні

Перша половина березня ознаменувалася збиранням і підготовкою ґрунту. Останню снігову кірку, що утворилася навколо дерев необхідно зняти з допомогою садових вил. Цю процедуру необхідно проводити дуже обережно, щоб не пошкодити ті частини рослин, які знаходяться під снігом.

Дерева до середини місяця необхідно побілити. Молоді деревця обмазують сумішшю коров’яку і глини для підживлення після довгої зими. В якості боротьби з шкідниками кущі чорної смородини обливають гарячою водою, а під сам кущ підстилають плівку, щоб шкідників з ґрунту не могли вибратися назовні.

Коли температура повітря перевищить позначку +5 градусів, в саду проводять перше обприскування. Всі гілки, пошкоджені шкідниками, видаляють і спалюють.

Обов’язково потрібно перевірити, чи добре рослини перенесли зимівлю. Для цього необхідно зробити невеликий надріз вздовж до основи на пошкоджених на вигляд тканинах. Якщо на зрізі немає чорноти і він світло-зеленого відтінку, то рослина не пошкоджено. В кінці березня проводитися обприскування від шкідників мідним купоросом.

Коли почнеться активне танення снігу, необхідно розпорядитися правильно талими водами. Якщо на вашій ділянці великі схили, то тут необхідно зробити маленькі канавки поперек, що родючий шар ґрунту не був знесений водами.

Якщо ж ваш сад розкинувся в низині, то вода повинна бути відведена в глибокі канави або шурфи, щоб коріння не згнили від нестачі повітря. На рівнинних легких піщаних і глинистих поверхнях тала вода ніяк не зашкодить.

Роботи на дачі навесні не обходяться без підготовки до посадки різних культур. У березневі дні засівають насіння для розсади кольорової і білокачанної капусти, буряка, помідорів і цибулі. Грунт для посіву підбирають пухкий, родючий і не кислу. Її необхідно приготувати, змішуючи торф, родючий ґрунт, перегній, а також деревну смолу і мінеральні добрива.

http://zrobymo.com.ua/

Просмотров: 662 | Добавил: ure | Теги: турботи дачника в березні | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar