image
Главная » Архив материалов

Біологічні особливості 
Конюшина - цінна кормова культура, що дозволяє збалансувати вуглеводисті корми за вмістом протеїну. На 1 кормову одиницю має у 1,5 рази більше перетравного протеїну, ніж його потрібно за зоотехнічними нормами. Містить майже всі амінокислоти; в т.ч. найважливіші - лізин, метіонін, триптофан. У фазі бутонізації конюшина лучна містить 20,5% протеїну, на початку цвітіння - 18%, а в фазі повного цвітіння - 17,4%. В 1ц зеленої маси міститься 21 кормова одиниця, в 1ц сіна - 53 к.о. Урожайність зеленої маси за два укоси в середньому становить 300-500 ц/га, сіна - 50-100 ц/га.

Велике агротехнічне значення конюшини. Вона збагачує ґрунт органічною речовиною, азотом, фосфором, калієм. Поліпшуючи агрофізичні, агрохімічні й біологічні властивості ґрунту, конюшина є кращим попередником для всіх небобових кул ... Читать дальше »

Просмотров: 3365 | Добавил: Admin | Дата: 05.02.2015 | Комментарии (0)

Травосмесь семена

Сравнительная оценка травосмеси и чистых посевов трав.

Опыт научно-исследовательских учреждений и практика передовых совхозов и колхозов показывают, что травосмеси имеют неоспоримое преимущество перед чистыми посевами, превосходя их по урожайности в 1,6—2,4 раза, а по снижению себестои­мости 1 кормовой единицы в 1,3—1,75 раза.

Более высокая урожайность травосмесей по сравнению с чистыми посевами трав обусловливается тем, что ... Читать дальше »

Просмотров: 6962 | Добавил: Admin | Дата: 05.02.2015 | Комментарии (0)

 Які сидерати можна сіяти ранньою весною? thumbnailУ наших грунтах низький природний запас поживних речовин. Щороку вони виносяться з урожаєм. Потрібне регулярне внесення органічних і мінеральних добрив для підтримки родючості грунту. Ті, хто перейшов на мінеральні добрива, помітили, що грунт став більш щільний, погано тримає вологу, запливає після дощів і поливу, на ньому утворюється кірка, грунт втратив гумус, а разом з ним свої агротехнічні та біологічні властивості.

З кожним роком стає все важче і дорожче купити машину гною. Але вихід є. Використовуйте сидерати — зелене добриво.

Сидерати — це рослини, які вирощують не для споживання в їжу, а виключно для підвищення родючості землі. Їх зелену масу закладают ... Читать дальше »

Просмотров: 1090 | Добавил: Admin | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

Когда грядки убраны, а незимостойкие растения перенесены на зиму в непромерзающее помещение, сад пустеет. Используйте это время с пользой – обогатите почву питательными веществами, чтобы и в следующем году получать богатые урожаи. Вспомним советы аграриев о том, что почва не должна оставаться неиспользованной и открытой. Длительно открытые участки почвы подвержены обеднению, интенсивному ухудшению ее состояния. Как наша Матушка Земля нуждается в защитных функциях атмосферы, так и почва в саду нуждается в защитном растительном покрове. И такой защитный покров обеспечат растения-сидераты. Идею улучшения структуры почвы и обогащения ее питательными веществами с помощью высевания специальных растений широко применяют в полеводстве. В последнее время посев зеленых удобрений становится все более популярным мет ... Читать дальше »

Просмотров: 814 | Добавил: Admin | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

Давно відомо, що рослина за рахунок фотосинтезу створює близько 95% сухої речовини. І от майже всю цю суху речовину людина з урожаєм вивозить з поля, позбавляючи землю органіки. Зарадити цьому може вирощування сидератів.

За даними Інституту сільського господарства Полісся УААН,  внесення 300 ц зелених добрив на 1 га за дією на агрохімічні властивості грунту дорівнює 25 — 30 т перегною. Наприклад, посіявши в першій декаді серпня олійну редьку з пелюшкою,  можна  на кінець вересня — початок жовтня  одержати урожай маси  340 ц з га,  при цьому вміст поживних речовин на гектар становить: азоту — 38, фосфору — 61, калію — 94 кг. 

Крім того, грунт під сидератами не так перегрівається, не пересихає,  в ньому активно діють мікроорганізми, дощові ... Читать дальше »

Просмотров: 469 | Добавил: Admin | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

Проще простого

От попкорна, пожалуй, не откажется никто — ни взрослый, ни ребенок.  И хотя готовый попкорн можно просто купить в магазине, куда приятнее вырастить его самому — тем более что это так легко.

Привычный нам попкорн — не что иное, как зерно кукурузы, взорвавшееся изнутри (именно так это можно охарактеризировать). Растение воздушной кукурузы немножко ... Читать дальше »

Просмотров: 1091 | Добавил: Admin | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

 Багато виноградарів-початківців купують вегетуючі саджанці на базарі. Утім, їх можна виростити самому на підвіконні. Для цього не потрібно зайвих витрат, лише бажання і трішки знань про культуру. Поділюся власним досвідом вирощування саджанців винограду на поролоні.

З НАСТАННЯМ холодів виноград впадає у фазу глибокого спокою, який закінчується у грудні. Тому вже в січні-лютому виймаю заготовлені живці з укриття. Беру 10 л води (бажано талої), додаю столову ложку меду і кладу в цей розчин на 12-24 години живці. Якщо йдеться про невелику їх кількість, то замочую в скляних банках.

На трьохвічкових живцях нижню бруньку видаляю; нижче цього місця на відстані 3-5 міліметрів роблю рівний зріз. Вище 1,5-3 сантиметрів од верхньої бруньки зріз має бути косий. У нижній частині з допомогою ножа роблю поздовжні подряпини, втираючи туди мед, ... Читать дальше »

Просмотров: 1045 | Добавил: Admin | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

пекінська капустаЗазвичай пекінська капуста є улюбленим вітаміном багатьох у холодну пору року. Її ще люблять за легкість вирощування і цікавий смак. Навіщо дачникові-любителю купувати пекінську капусту на ринку, якщо є можливість спробувати виростити «пекінку» самостійно на дачній ділянці, без особливиг зусиль і спеціальних навиків.

Є різні види пекінської капусти, ми поговоримо про вирощування листової, що так поширена в Україні. Вона відноситься до підвиду Ріпи, тому відносно холодостійка, світлолюбна, вимоглива до вологи і окультуреного грунту, має малий вегетаційний період, всього 50-70 днів.

Посадка пекінської капусти розсадою

Насамперед потрібно знати, що якщо пекінську капусту вирощувати для рос ... Читать дальше »

Просмотров: 632 | Добавил: Admin | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

Росте вона в основному у посушливих саванах Африки, має товстелезний і височезний дуплястий стовбур, квітне лише одну ніч на рік і дає плоди з кислим лимонним смаком.

ЦЕ БАОБАБ. Його «візитівкою» є товстелезний стовбур, який нерідко в діаметрі сягає 10-15 метрів, а заввишки може зрівнятися з семиповерховим будинком… Мабуть, прочитавши ці рядки, дехто зауважить: яка ж це трава, якщо така здоровенна, ще й зі стовбуром та розпростертими від нього гілками?

Ось що «Соняшник» вичитав у книжці «Звичайна-незвичайна адансонія». «Адансонія» — наукове ім’я баобаба. Так його названо на честь французького ботаніка Мішеля Адансона, який у XVIII столітті першим описав цю рослину. Виявляється, баобаб — р ... Читать дальше »

Просмотров: 481 | Добавил: Admin | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

Гадаю, що не лише для мене, а й для багатьох тисяч садівників та городників актуальне питання: як поліпшити структуру земельних ділянок, чим їх удобрити. Адже не секрет, що членам садівничих товариств найчастіше виділяли землі, непридатні для загального користування. Тому кожному садівникові і городнику доводиться самотужки перетворювати ці неугіддя на родючі садово-городні ділянки. Грунти навколо Вінниці важкі, суглинкові, тому без поліпшення структури годі розраховувати на високі врожаї.

Якщо раніше можна було виписати в колгоспі або придбати в с ... Читать дальше »

Просмотров: 635 | Добавил: Admin | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 28 29 »