image
Главная » Архив материалов

У квітні триває очищення верхніх шарів грунту, видалення кори біля бруньок. Все сміття після повного підсихання грунту збирають і спалюють. Якщо сад в минулих сезонах піддавався нашестя кліщів, попелиці, листоблішки або мідяниці, то дерева і чагарники слід обприскувати нитрофеном. Це потрібно встигнути до того, як почнуть розпускатися бруньки.

Круги навколо дерев необхідно перекопати і розпушити, намагаючись не пошкодити коріння. Це необхідно не тільки для поліпшення якості грунту, але і для знищення інфекцій і шкідників. На деякий час пристовбурові круги закривають плівкою, щоб шкідники не змогли потрапити з зимових укриттів на дерева. Плівку можна прибирати, коли метелики-вогнівки перестають літати.

Також у квітні перекопують грунт з внесенням золи і мінеральних добрив. Після того, як перекопування закінчена, землю розрі ... Читать дальше »

Просмотров: 608 | Добавил: ure | Дата: 20.02.2015 | Комментарии (0)

Перша половина березня ознаменувалася збиранням і підготовкою ґрунту. Останню снігову кірку, що утворилася навколо дерев необхідно зняти з допомогою садових вил. Цю процедуру необхідно проводити дуже обережно, щоб не пошкодити ті частини рослин, які знаходяться під снігом.

Дерева до середини місяця необхідно побілити. Молоді деревця обмазують сумішшю коров’яку і глини для підживлення після довгої зими. В якості боротьби з шкідниками кущі чорної смородини обливають гарячою водою, а під сам кущ підстилають плівку, щоб шкідників з ґрунту не могли вибратися назовні.

Коли температура повітря перевищить позначку +5 градусів, в саду проводять перше обприскування. Всі гілки, пошкоджені шкідниками, видаляють і спалюють.

Обов’язково потрібно перевірити, чи добре рослини п ... Читать дальше »

Просмотров: 657 | Добавил: ure | Дата: 20.02.2015 | Комментарии (0)

Одразу після сходу снігу та за можливості виходу в поле необхідно провести обстеження всіх посівів озимих культур. У випадку холодної, затяжної весни треба відібрати проби рослин на відрощування водним методом, особливо у випадку значного пошкодження листової маси.

Бажано провести біологічний контроль конуса росту, оскільки за умов нинішньої зими почасти при зовнішньому відростанні вегетативної маси генеративні органи (конус росту) можуть бути різною мірою пошкоджені: некроз тканин в основі, на вершині чи бокових поверхнях зачаткового колосу. Залежно від цього колос може сформуватися повністю або частково стерильним. Слід звертати увагу також на стан тканин вузла кущіння, розміщених під конусом росту: у пошкоджених рослин вони мають бурий колір, і чим більша площа ураження, тим рослина менш життєздатна. Такі рослини можуть бути ду ... Читать дальше »
Просмотров: 683 | Добавил: ure | Дата: 20.02.2015 | Комментарии (0)

Ранньовесняні роботи із захисту штамбів плодових дерев в саду ведуть з середини лютого - початку березня до розпускання бруньок. Порівняно висока температура вдень у цю пору року може різко знижуватися вночі. Але всі ми бачимо, що у цьому році зима затрималась до початку квітня і всі роботи в саду перенеслись. У сонячний день в березні температура поверхні кори на штамбі з південно-західного боку буває на 12 -15 ° вище, ніж на затіненій північно-східній стороні. Якщо ж штамби і скелетні гілки з осені побілені 20%-ним вапняним розчином (2 кг вапна на 10 л води), то різниця в нагріванні не перевищує 3 - 5 °. Важливість цього захисного заходу очевидна. Адже перегрів і відтавання кори вдень з подальшим замерзанням вночі можуть викликати опіки кори.

Проявляються опіки у вигляді різного роду плям зазвичай з південно-західного боку ... Читать дальше »

Просмотров: 786 | Добавил: ure | Дата: 20.02.2015 | Комментарии (0)

КАК ПРАВИЛЬНО ОБРЕЗАТЬ ГРЕЦКИЙ ОРЕХ

Некоторые садоводы утверждают утверждают, что грецкий орех не нуждается в обрезке и крона дерева формируется самостоятельно. Конечно, расти и жить дерево будет, но вот чтобы оно плодоносило его нужно правильно подрезать и знать в какое время это лучше делать.
 Важно знать, что дерево грецкого ореха ни в коем случае нельзя обрезать во время покоя, иначе оно  начнет болеть, и может вовсе умереть.  Наиболее благоприятный период для обрезки грецкого ореха вторая половина лета. В этот период усиленно работают корни и листья дерева, что поможет в скором времени восстановить потерю сока. 
Обрезать орех нужно начинать с первых годов жизни, но дерево должно быть при этом не меньше метра. Чаще всего обрезку начинают на втором году жизни ореха. Крону обрезать лучше ча ... Читать дальше »

Просмотров: 1933 | Добавил: ure | Дата: 20.02.2015 | Комментарии (0)

как сеять газонную травуДля хорошого врожаю багато важить сівозміна. «Тасуючи» посіви місцями, дачники завше збирають восени добірні овочі. Отож, найкращі попередники: 

для огірків – помідори, картопля, цвітна капуста, квасоля, білокачанна капуста; 

для помідорів – морква, огірки, горох, квасоля, петрушка, кріп, селера, кабачки; 

... Читать дальше »
Просмотров: 5128 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (1)

Хитрощі городників

Універсальна підгодівля-на 200 літрів води-500 грамів нітроамофоски, 500 грамів сульфату калію, 3 склянки золи, піввідра коров'яку, лопата курячого посліду, 2 відра прілої трави, 1 літр варення, 100 грамів дріжджів,. Все перемішати і долити водою до верху, перев'язати плівкою. Коли припиниться бродіння, розвести водою в пропорції 1/10 і полити рослини.

Коли довго стоїть дощова погода рослини підживлюють фосфорно-калійними добривами.

Перед висадкою в грунт розсаду корисно обприскати розчином епіна, через тиждень повторити обприскування.

Прискорити зростання можна таким чином. На 20 літрів води взяти 1 склянку сечовини, 2 склянки суперфосфату, 6 склянок золи, заповнити травою та закрити кришкою. Настоювати 5-6 днів. Для поливу рослин розбавляти в ... Читать дальше »

Просмотров: 648 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

ГазонЧто такое сидераты. Для чего и как их используют
Для чего нужны сидеральные растения (сидераты)? Если кратко, то их выращивают для улучшения и восстановления плодородия почвы. Сидераты можно применять весь огородный сезон – начиная с ранней весны и заканчивая поздней осенью в периодах между посадками основных огородных растений.  Для сидерации используются любые однолетние растения с мощной и разветвленной корневой системой.  О том, какие растения в основном используют в качестве сидератов, что эти растения делают с почвой, что делают с этими растениями: когда и как их сеют и убирают – читайте в этой статье.
Сидераты: разрыхлители почвы и зелёные санитары
Корни сидератов – мочковатые и разветвлённые – очень хорошо рыхлят почву. Они способны разбить на маленькие к ... Читать дальше »

Просмотров: 831 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Як точно розрахувати вартість дотримання чи недотримання закону? Як врахувати всі ризики? І хто саме має приймати правові рішення в компанії?

Дуже часто взаємини бізнесу з правом зводяться до маніпуляцій із законом. Можна скільки завгодно розмірковувати про те, що закону дотримуватися потрібно, але, якщо компанія вважає, що таким чином економить кошти, вона продовжуватиме шукати «обхідних шляхів». Як точно розрахувати вартість дотримання чи недотримання закону? Як врахувати всі ризики? І хто саме має приймати правові рішення в компанії?

Звісно, чинні механізми праворегулювання, особливо в нашій державі, недосконалі. Наприклад, «лежачі поліцейсь­кі» чи «антипаркувальні» стовпчики можуть бути набагато ефективнішими за працівників ДАІ у контролі виконання правил. Проте насправді право ... Читать дальше »

Просмотров: 648 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

органічна пшеницяОрганічні продукти та їхнє виробництво – це практика чистого виробництва здорових продуктів харчування. Органічне землеробство полягає у мінімальному обробітку ґрунту і повній відмові від застосування ГМО, отрутохімікатів та мінеральних добрив.

Використання органічних технологій в землеробсті ведуть до підвищення природної біологічної активності у ґрунті та відновлення балансу натуральних поживних речовин. За умов ведення органічного господарства підсилюються відновлювальні властивості, нормалізується робота живих організмів, відбувається відновлення гумусу, і як результат – збільшення урожайності сільськогосподарських культур та підвищення якості зерна.

Основні методи досягнення високої якості органічних зернових в умовах ведення сільського гос ... Читать дальше »

Просмотров: 695 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 28 29 »